Foto: F64

Kuldīgas novada Rendas pagastā, Ozolu kūdras purvā sestdien, 30. maijā, izcēlies ugunsgrēks, vēsta "Kurzemnieks.lv".

Ap pulksten 22.00 degšanas platība ir aptuveni 70 hektāri. Ugunsgrēku dzēš 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, 20 Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki ar trīs autocisternām, aptuveni 20 kūdras ražošanas uzņēmuma piesaistīti cilvēki ar traktortehniku un citi.

Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji no Kuldīgas, Skrundas, Sabiles un Alsungas, kā ar Valsts meža dienesta dzēsēji.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, kas ūdeni lej no gaisa, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Precīzu ugunsgrēka platību traucē noteikt spēcīgais sadūmojums. Turpinās ugunsgrēka ierobežošanas darbi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste informēja, ka informācija saņemta 15.23. Pašlaik tiekot apzināta situācija un sākti glābšanas darbi, diemžēl tos apgrūtina stiprais vējš.

Kā vēsta "Kurzemnieks.lv", šajā purvā kūdru iegūst uzņēmums "Baloži&Co".

Uzņēmuma pārstāvis Artis Freibergs "Kurzemniekam" apstiprināja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus.

620 hektāru lielajā Ozolu kūdras purvā tiek iegūta frēzkūdra un grieztā sūnu kūdra. Produkcija tiek eksportēta uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, uz trešajām valstīm, kā arī piedāvāta Latvijas tirgum. Uzņēmumā pastāvīgi tiek nodarbināti 20 cilvēku, bet sezonas laikā 50 cilvēku, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā.

Jau ziņots, ka VUGD operatīvās vadības pārvalde sestdien, 30. maijā, izplatīja brīdinājumu par paaugstināju ugunsbīstamību Latvijas centrālajā daļā, ko veicina siltie un vējainie laika apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!