AS "Hansabanka" sadarbībā ar izdevniecību "Jumava" un Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) ir laidusi klajā bilžu grāmatu par ceļu satiksmes drošību, kas paredzēta jaunāko klašu skolēniem.
Kā informēja AS "Hansabanka" Marketinga nodaļas vadītāja Oksana Sivokobiļska, grāmatā "Rūķa piedzīvojumi pilsētā" ar ilustrācijām un viegli izprotamā tekstā paskaidroti ceļu satiksmes noteikumu pamati bērniem. Satiksmes noteikumus grāmatā mācās rūķis, kurš dodas uz pilsētu pēc konfektēm. "Hansabanka" jaunās grāmatas dāvinās 19 Latvijas rajonos - vietās, kur izvietotas "Hansabankas" filiāles. Kopumā skolām tiks pasniegtas 2000 bilžu grāmatas.

Kā informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieks Jānis Aizpors, grāmatas jaunāko klašu skolēniem Latvijas rajonos tiks izplatītas no šodienas līdz 21.decembrim. CSDD informē, ka Latvijā 2000.gadā notikuši 30 454 ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), no tiem 4 482 ar cietušajiem, kuros bojā gājuši 588 cilvēki, 5 449 tikuši ievainoti. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bojā gājušo un ievainoto gājēju un velosipēdistu skaitam ir tendence augt.

CSDD norāda, ka pašreizējā stāvokļa analīze ļauj secināt, - pastiprināta uzmanība jāpievērš mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku izglītībai un apziņas veidošanai. Pareiza attieksme pret satiksmes noteikumiem un drošības pasākumiem nepieciešama ikvienam satiksmes dalībniekam - gan mazam, gan lielam, gan gājējam, gan vadītājam. Ar labas grāmatas palīdzību veidosim labvēlīgu vidi uz ielas un ceļa, lai ikviens justos pasargāts un drošs, norāda CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!