Pagājušās nedēļas nogalē Izglītības ministrija konstatējusi, ka tūkstošiem izglītības atestātu un apliecību, ko jūnijā bija paredzēts izsniegt skolu absolventiem, ir nederīgi, informē telekompānija LNT.

Jau izgatavots 31 000 apliecību par pamatizglītību un vairāk nekā 22 000 atestātu par vidējo izglītību, taču pie skolu beidzējiem tie nenonāks, jo dokumenti nodrukāti ar pagājušā gada atestātu un apliecību kārtas numuriem, līdz ar to tie ir nederīgi.

Nederīgo dokumentu izgatavotājs ir SIA "Plūsma". Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Līga Putniņa atzina, ka atestāti un apliecības nodrukāti ar pagājušā gada numuriem pašas firmas muļķīgas kļūdas dēļ.

Firma sola, ka skolēni bez izglītību apliecinošā dokumenta nepaliks. Jaunas pamatizglītības apliecības un vidusskolas atestāti būšot gatavi 2. jūnijā. Savukārt nederīgie dokumenti tiks nodoti atpakaļ firmai, un tie tiks iznīcināti. Radušos zaudējumus firma dzēsīšot pati.

Izglītības ministrijā un arī Rīgas domes Izglītības departamentā nav informācijas, vai nederīgie dokumenti jau nonākuši skolās, vai pārtverti jau izglītības pārvaldēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!