Foto: DELFI
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) par savu galveno veikumu 2011.gadā uzskatu masīvu, visaptverošu sabiedrisku diskusiju par nepieciešamajām izmaiņām visā izglītības sistēmā, pavēstīja izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

"Par IZM valdības rīcības plānā iezīmētajiem izglītības reformu piedāvājumiem esmu spriedis ar skolēniem, skolotājiem, ekspertiem, direktoriem, rektoriem, studentiem, sociāliem partneriem, vecākiem un daudziem citiem. Ikviena no šīm sarunām ir apliecinājusi nepieciešamību būtiski reformēt izglītības sistēmu un neapmierinātību ar esošo," norādīja Ķīlis.

Ministrs uzsvēra, ka galvenais izaicinājums nākamajā gadā ir izstrādāt kvalitatīvus, izsvērtus, detalizētus un argumentētus reformu piedāvājumus, vispārējā izglītībā, augstākajā izglītībā un profesionālajā izglītībā, ko piedāvāt apspriešanai un pieņemšanai.

Ķīlis norādīja, ka nākamais gads būs nozīmīgs konkrētu detaļu izstrādē un lēmumu pieņemšanā par to īstenošanu.

Jau vēstīts, ka plānotās izmaiņas izglītībā iekļautas valdības rīcības plānā.
Valdības rīcības plāna izglītības nozares pasākumu izstrāde notika sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo nozaru organizācijām.

Sarunās piedalījās un priekšlikumus plāna pilnveidei izteica Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, vecāku apvienības "VISI", Latvijas Jaunatnes padomes un Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!