Par Informācijas sabiedrības biroja vadītāju kļuvusi Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektore Ina Gudele, kuru trešdien šim amatam izraudzīja speciāli izveidota komisija, "Delfi" apstiprināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietnieks Aivis Freidenfelds.
Ina Gudele darbu amatā gatava uzsākt jau pēc mēneša.

No 28 pretendentiem izšķirošajā otrajā kārtā iekļuva četri Informācijas sabiedrības biroja vadītgribētāji.

Pretendentus vērtēja speciāli izveidota komisija, kuras priekšsēdētājs bija Ministru prezidents Einars Repše. Komisijā bija iekļauti arī Rīgas Informācijas tehnoloģijas institūta direktors Juris Borzovs, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas prezidents Imants Freibergs, pārstāvji no Satiksmes ministrijas un Valsts kancelejas, kā arī premjera padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edgars Jaunups.

Informācijas sabiedrības biroja vadītāja pienākumos ietilps biroja darba plānošana, organizēšana un vadīšana, stratēģijas un priekšlikumu izstrāde, Ministru prezidenta konsultēšana jautājumos, kas saistīti ar informācijas sabiedrības attīstību un e-pārvaldes ieviešanu, ministriju un citu valsts un pašvaldību institūciju speciālistu iesaistīšana informācijas sabiedrības un e-pārvaldes politikas izstrādē un īstenošanā u.c.

Informācijas sabiedrības biroja vadītājs būs tieši pakļauts Ministru prezidentam, bet institucionāli - Valsts kancelejas direktoram. Informācijas sabiedrības biroja izveides mērķis ir koordinēt valsts politiku informācijas sabiedrības attīstības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!