Foto: LETA

Finanšu ministrija (FM) kā valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) kapitāla daļu turētāja izsludina atklātu konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu, portāls "Delfi" uzzināja FM.

Jau vēstīts, ka 29.aprīlī VNĪ akcionāru sapulcē tika izteikta neuzticība valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei, tādējādi atbrīvojot viņu no pienākumu pildīšanas. Neuzticība Strautmanei izteikta, pamatojoties uz Komerclikumā noteikto, ka valdes loceklim kā sabiedrības dalībnieku uzticības personai savi pienākumi ir jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam.

FM norāda, ka VNĪ darbības pamatmērķis ir kvalitatīvi un profesionāli apsaimniekot un attīstīt valsts nekustamo īpašumu. Tādējādi no pretendentiem tiek prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vēlams finansēs, ekonomikā, vadības zinātnēs, tiesību zinātnēs vai nekustamā īpašuma pārvaldīšanas jomā, darba pieredze vidēja vai liela uzņēmuma vadošā amatā ilgāk par gadu, zināšanas un pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā, apsaimniekošanā, projektu attīstībā un uzraudzībā, kā arī citas prasmes.

Konkursa pretendentiem FM jāiesniedz motivēts pieteikums, Curriculum Vitae (CV), augstāko izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas, rekomendācijas un rakstu darbs par tēmu „Aktuālie izaicinājumi valsts nekustamā īpašuma pārvaldības jomā". Pieteikums jāiesniedz līdz 2014. gada 16. jūnija plkst.17.00.

Pretendentu atbilstību VAS „Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekļa amatam vērtēs saskaņā ar finanšu ministra apstiprināto nolikumu un pretendentu atlases pārbaudes kritērijiem.

Iepriekš LTV raidījums "Panorāma" vēstīja, ka lēmums par Strautmanes atbrīvošanu pieņemts, izmeklējot Rīgas pils ugunsgrēka iemeslus. Tika atzīts, ka atbildība jāuzņemas arī valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājiem, taču Rīgas pils neesot vienīgais iemesls Strautmanes atbrīvošanai.

Strautmane VNĪ valdes priekšsēdētājas amatā tika iecelta 2012.gada rudenī. Toreiz VNĪ vadītāja tika izraudzīta atklātā konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!