Izstrādāta Iekšlietu ministrijas (IeM) stratēģija 2006.-2008.gadam, pastāstīja IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktora vietniece Laura Karnīte.
Pieņemts IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes dienesta gaitas likums un disciplinārās atbildības likums, līdz ar to IeM struktūru darbinieki vairs nav valsts civildienestā, skaidroja Karnīte.

Sakārtota sociālo garantiju, tiesību un pienākumu, kā arī disciplinārsodu sistēma, bet šobrīd tiek izstrādāti minētajiem likumiem pakārtotie Ministru kabineta (MK) noteikumi un iekšējās instrukcijas.

Gada pirmajos sešos mēnešos reorganizēta Latvijas Policijas akadēmija, darbu sākusi VP koledža, līdz ar to panākta vienota izglītības sistēma visos IeM dienestos. "Uz to pamatojoties, uzlabosies arī policistu profesionālās izglītības kvalitāte," skaidroja Karnīte.

Sakārtota darba samaksas un prēmēšanas sistēma VP, izstrādāta atalgojuma palielināšanas koncepcija, kas paredz no nākamā gada palielināt algas par 60 latiem. "Atrisināts arī jautājums par pabalstu parādiem - lielākā daļa parādu jau segti. Ja budžeta grozījumos piešķirs nepieciešamos līdzekļus, līdz šā gada beigām varēs samaksāt visus parādus," stāstīja Karnīte.

Materiāltehniskās situācijas risināšanas gaitā izstrādāti MK noteikumi par VP materiāltehniskās apgādes normām, bet MK jau pieņemta koncepcija par jaunu VP ēku būvniecību un pašreizējo ēku rekonstrukciju. Plānots iepirkt lielu daudzumu jaunu automašīnu, tādēļ tiek izstrādāts konkursa nolikums.

Karnīte piebilda, ka tuvākajā laikā tiks iepirktas jaunas formas un speciāltērpi VP un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, tādēļ jau izsludināts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!