Foto: LETA
Gadījumā, ja Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS) tiks uzticēta atbildība par veselības nozari, par veselības ministra kandidātu, visticamāk, tiks virzīts Saeimā ievēlētais Dr. Guntis Belēvičs, portālu "Delfi" informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Jau vēstīts, ka līdz šim partijas nav vienojušās, kura varētu turpināt vadīt veselības ministriju. Otrdien, 14.oktobra, LTV raidījumā "1:1" viena no "Vienotības" partijas līderēm Ilze Vinķele (V) norādīja, ka, ņemot vērā uzsāktās sarežģītās nozares reformas, ministrijai būtu jāpaliek "Vienotības' pārvaldē.

Kā norāda Tavars, veselības nozarei nepieciešams vadītājs, kurš nenāk no "esošās sistēmas" un nebaidās pieņemt drošus lēmumus, kas varētu būtu pretrunā ar ierasto kārtību. Tādēļ veselības nozarei ir nepieciešama neatkarīga, ar plašu redzējumu un augstām darba spējām apveltīta persona, kāds, nenoliedzami, ir Guntis Belēvičs". 

Jau ziņots, ka koalīcija paudusi atbalstu Straujumai kā nākamajai valdības vadītājai.

Trešdien, 15.oktobrī, gaidāma topošās koalīcijas partiju - "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - tikšanās. Partneri plāno runāt par "darāmajiem darbiem" un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piedāvās savu redzējumu par potenciālo koalīciju - gan par atbildības jomām, gan arī par konkrētajiem ministru kandidātiem, iepriekš sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa. Partijas, kuras pieteikušās uz vienu un to pašu ministriju vadību, prezentēs premjerministrei savus ministra kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!