Foto: F64
Pirmdienas rītā pieaugusī sniega sega un dienas sākumā meteorologu solītais stiprais sniegs un putenis licis cilvēkiem gaidāmos laikapstākļus apspriest arī sociālajos tīklos – cilvēki dalījušies gan foto, kuros iemūžināta baltā sagša, gan savos iespaidos, dodoties ceļā ārpus mājas.

Cilvēki par šīs nedēļas sākumā gaidāmo sniegu un puteņošanu sāka spriest jau svētdienas vakarā.

Kā ziņos, pēdējā diennaktī visvairāk snidzis Latvijas austrumu novados, kur sniega sega vietām kļuvusi par 10-15 centimetriem biezāka. Daugavpils novērojumu stacijā sniega segas biezums pieaudzis no 8 līdz 21 centimetram, Dagdā – no 15 līdz 25 centimetriem, Piedrujā – no 16 līdz 29 centimetriem, Rēzeknē – no 9 līdz 15 centimetriem. Savukārt Madonas meteoroloģiskajā stacijā sniega dziļums pieaudzis no 16 līdz 31 centimetram.

Pirmdienas rītā ap pulksten 6.30 sniega un sniegputeņa dēļ visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sniegtā informācija. Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Liepājas šosejas (A9) posmā Blīdene-Skrunda, kā arī uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P109) posmā Saldus-Vārme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!