Foto: DELFI

Uzņēmējs un regulārais dezinformācijas izplatītājs Jānis Pļaviņš pirmajā instancē zaudējis tiesvedību ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), kurā viņš lūdzis atcelt tās lēmumu iekļaut viņa uzturēto mājaslapu "mainampasauli.news" izņemt no Latvijā bloķēto interneta vietņu saraksta, tviterī informē NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Administratīvās rajona tiesas spriedums vēl ir pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Āboliņš savā ierakstā atgādina, ka minētā vietne kopā ar 69 citām pavasarī tika slēgta saistībā ar apdraudējumu valsts drošībai.

"Šis ir kārtējais spriedums, kurā pilnībā atspēkoti atsevišķu provokatoru un dezinformatoru pavasarī, apstaigājot virkni mediju, mērķtiecīgi paustie izteikumi, kas apšaubīja un diskreditēja NEPLP darba tiesiskumu, sargājot mūsu informatīvo telpu," raksta Āboliņš.

"Delfi" jau vēstīja, ka, veicot pārbaudi, NEPLP un arī kompetentā valsts pārvaldes iestāde ir konstatējusi, ka tīmekļa vietnēs izplatītā informācija satur pazīmes, kas liecina par sistemātisku Krievijas agresīvās propagandas izplatīšanu, tajā skaitā, kara propagandu, nacionālā naida kurināšanu, kā arī atbalstu Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainā.

Tāpat šajās vietnēs tiek izplatīta arī sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas veiktās darbības. Šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai, norāda NEPLP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!