Foto: stock.xchng
Janvāra pirmajā nedēļā saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām pieaugusi par 57%, tomēr tā bijusi zemāka nekā iepriekšējās divās sezonās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegta informācija.

Janvāra pirmajā darba nedēļā ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 764 augšējo elpceļu infekcijas slimnieki, kamēr 2012.gada decembra pēdējās divās darba dienās pie ģimenes ārsta vērsās 486 slimnieki.

Visvairāk augšējo elpceļu infekcijas slimnieku reģistrēti Jelgavā un Jēkabpilī, bet vismazāk - Ventspilī un Gulbenē. Augstākā saslimstība, līdzīgi kā iepriekš, reģistrēta vecuma grupā līdz 14 gadiem.

Gada sākumā vairāk nekā divas reizes palielinājies arī pneimonijas gadījumu skaits salīdzinājumā ar pērnā gada pēdējo nedēļu. Ar plaušu karsoni sasirguši vidēji 28 cilvēki uz 100 000.

Tikmēr gripas izplatība saglabājusies iepriekšējā līmenī. No SPKC monitoringā iekļautajām stacionārajām ārstniecības iestādēm - 11 slimnīcām - tikai no Rīgas stacionāriem saņemta informācija, ka slimnīcā ievietoti gripas pacienti. No tiem pieci pacienti bijuši vecumā līdz četriem gadiem, divi pacienti bijuši piecus līdz 14 gadus veci, bet vēl trīs pacienti - 15 līdz 64 gadus veci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!