Pēdējo divu mēnešu laikā samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas negatīvi vērtē Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES), janvārī Latvijas dalību ES negatīvi novērtēja 22,2%, decembrī šāds viedoklis bija 25,6%, bet novembrī – 28,6% respondentu, liecina sabiedriskās domas pētījuma centra SKDS aptaujas rezultāti.
Saskaņā ar 2006.gada janvārī veiktā pētījuma rezultātiem pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 29,6% iedzīvotāju (decembrī – 30,2%). Biežāk pausta neitrāla attieksme – atbildi Latvijas dalība ES ir “ne laba, ne slikta lieta” izvēlējās 43,5% aptaujas dalībnieku (decembrī – 37,3%).

Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, aptaujātie ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem, kā arī Vidzemē un Zemgalē dzīvojošie.

Neitrālu attieksmi – atbildi “ne laba, ne slikta lieta” – biežāk izvēlējušās iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 64 gadiem, Kurzemē dzīvojošie, kā arī aptaujātie ar zemiem vai vidēji zemiem ienākumiem.

Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 65 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, cittautieši, aptaujātie ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, kā arī Latgalē dzīvojošie.

Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!