Partijas "Jaunais laiks" (JL) un Tautas partijas (TP) domstarpības ir mazinājušās, pēc abu pušu sarunām piektdien žurnālistiem apliecināja JL priekšsēdētājs Einars Repše un TP priekšsēdētājs Atis Slakteris.
Repše atzina, ka sarunas, kurās pārrunāts nākamā gada valsts budžets, veselības aprūpe un citi aktuāli jautājumi, bija "konstruktīvas un lietišķas". Abu partiju pārstāvji konstatējuši, ka starp JL un TP "programmatisku atšķirību faktiski nav", jaunajā valdībā tās kopējiem spēkiem varētu ātri ķerties pie aktuālo problēmu risināšanas.

Runājot par 2005.gada budžetu, Repše vairs neuzstāja, ka par pamatu būtu jāņem JL piedāvātais modelis, bet atzina, ka "kaut kas labs" ir Induļa Emša (ZZS) valdības izstrādātajā projektā, bet dažas idejas varētu paņemt arī no JL valdības piedāvātā budžeta varianta.

Repše, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, nesniedza skaidru atbildi, vai JL ir gatava strādāt vienā valdībā ar TP. Repše vēlreiz uzsvēra, ka JL iestājas par "labēju, nacionālu, stabilu valdību, kas varētu strādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām".

JL līderis skaidroja, ka patlaban notiek labējo partiju savstarpējās konsultācijas, netiekot veidoti nekādi bloki un partijas cenšoties savā starpā nelamāties.

"JL un TP ir iespēja kopā strādāt, bet nav izslēgtas arī citas alternatīvas," sacīja Repše.

Slakteris atbildēja konkrētāk: "TP ir gatava strādāt JL premjera vadītā valdībā, bet JL ir paziņojis, ka "konstruktīvi un ar pozitīvu attieksmi izskatīs iespēju atbalstīt jebkuru Valsts prezidentes izvirzītu premjera kandidātu"". Daudz konkrētākas un rezultatīvākas sarunas kļūšot pēc tam, kad Valsts prezidente būs izvēlējusies, kam uzdot veidot jauno valdību.

Abu partiju līderi arī atzina, ka pēdējā laikā savstarpējos izteikumos nav bijuši, pēc Slaktera vārdiem, "pietiekami toleranti". Repše piebilda, ka "arī politikā gadās, ka aiz atsevišķiem kokiem neredz ainavu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!