Vai saīsinājumiem un emocijzīmēm bagātā sociālo tīklu valoda ar minimālu gramatikas normu klātbūtni atstāj paliekošu ietekmi uz to, kā runā un raksta jaunieši? Vai skolā var iemācīties, kā samaksāt rēķinus? Un kā pasaule mainīsies, kad pie varas tiks "zūmeru" paaudze? Tie ir daži no jautājumiem, ko savos rakstos šķetināja "Delfi" jauno žurnālistu skolas #Storygram 2022. gada absolventi.

"Delfi" turpina īstenot savu vīziju par ieinteresētu sabiedrību un jau trešo gadu pēc kārtas ar Baltijas Mediju izcilības centra un organizācijas "Internews" atbalstu organizēja #Storygram – bezmaksas žurnālistikas skolu 9. – 12. klašu skolēniem.

Saņemtie pieteikumi no visas Latvijas ļāva žurnālistikas skolai atlasīt spēcīgus un motivētus jauniešus, kuriem bija iespēja pieredzējušu "Delfi" darbinieku vadītajās nodarbībās iegūtās zināšanas likt lietā, izstrādājot praktiskus darbus. Jaunieši veidoja multimediālu projektu "Jaunā maiņa", kurā aprakstīja sev un vienaudžiem būtiskus tematus – sociālo tīklu ietekmi uz jauniešu valodu, izglītības atbilstību reālās dzīves vajadzībām un tā dēvēto "zūmeru" jeb paaudzes Z potenciālu veicināt izmaiņas pasaulē. Ar projektu "Jaunā maiņa" var iepazīties šeit.

Savukārt vēl viena #Storygram 2022. gada absolventu grupa izstrādāja rakstu krievu valodā par attālināto mācību ietekmi uz izglītības kvalitāti. Ar šo rakstu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!