Foto: Shutterstock
Jo jaunāks televizora modelis, jo lielāka iespēja, ka televīzijas programmu pārskaņošana, kas bija nepieciešama saistībā ar jaunas programmas "TV4" pievienošanu virszemes televīzijas apraides tīklam, noritējusi tā, ka pats skatītājs to nemaz nav pamanījis, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

Jau vēstīts, ka līdz ar jaunas TV programmas "TV4" pievienošanu virszemes TV apraides tīklam, iedzīvotāji, kuri skatās bezmaksas un maksas virszemes apraidē esošās programmas, bija aicināti 1. aprīlī veikt TV programmu pārskaņošanu savos uztvērējos.

Ceturtdien, 1. aprīlī, portāls "Delfi" saņēma vairākas ziņas no lasītājiem, ka viņi nav ievērojuši nekādas problēmas televīzijas apraidē.

Kā portālam "Delfi" apstiprināja Sprugaine, situācijas ir dažādas – dažiem ir manuāli jāveic TV pārskaņošana, savukārt citi televizori to dara automātiski.

"Viss ir atkarīgs no televizora modeļa. Ir arī tādi, kuros televizors jau pats naktī visu atjaunojis, cilvēkam pašam nekas nav jādara," teica Sprugaine.

Gadījumā, ja šobrīd televīzijas skatītājam vēl nav pieejama jaunā programma "TV4", pārskaņošanu ieteicams veikt. Tiesa, ja to neveiks, televīzijas apraidē problēmas nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!