Partija "Jaunais laiks" (JL) pirmdien izplatījusi paziņojumu, kurā sola, ka "konstruktīvi un ar pozitīvu attieksmi izskatīs iespēju atbalstīt jebkuru Valsts prezidentes izvirzītu premjera kandidātu".
JL esot "atvērts diskusijai par paritātes principa ievērošanu valdības veidošanā, tomēr vispirms nodrošinot, ka tiek panākta vienošanās par jaunās valdības galvenajām prioritātēm". Savukārt, lai nodrošinātu fiskālo disciplīnu un ar veselību saistīto jautājumu risināšanu, JL piekrīt, ka atbildība par finanšu un veselības sfēru ir jāuzņemas tam politiskajam spēkam, kuru pārstāv Ministru prezidents.

Jaunas valdības veidošanas laikā JL aicina politiķus un sabiedrību izvērtēt iepriekšējās valdības kļūdas un tās patiesos krišanas iemeslus. Tikai tā būšot iespējams panākt jaunās valdības partneru savstarpēju uzticēšanos un veiksmīgu darbu tautas labā.

Saeimā pārstāvēto politisko spēku uzdevums ir izveidot ilglaicīgu, rīcībspējīgu un stabilu valdību, lai tā nekavējoties varētu uzsākt darbu pie valsts un sabiedrības interesēm atbilstoša 2005.gada budžeta izstrādes, teikts JL paziņojumā. Jaunajai valdībai steidzami jārisina tādas aktuālas problēmas kā situācija veselības aprūpē, straujais inflācijas pieaugums, korupcijas apkarošana un īres griestu atcelšana, kas netika atrisinātas Induļa Emša (ZZS) valdības laikā.

JL pauž gatavību strādāt un veidot jaunu valdību, "lai pēc septiņiem promaskaviskās Emša valdības mēnešiem netiktu izveidota vēl viena emšveidīga koalīcija tikai cita premjera vadībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!