Ar Jauno gadu stāsies spēkā izmaiņas likumdošanā, kas noteiks stingrākus ierobežojumus bezdarbnieku pabalstu saņemšanā. Par to informēja Labklājības ministrijas sociālās apdrošināšanas departamenta direktors Inguss Alliks.
Līdz šim bezdarbnieki visus deviņus mēnešus, kamēr izmaksā pabalstu, var saņemt to apmērā, kas nepārsniedz piecas minimālās mēnešalgas jeb 250 latus.

No jaunā gada paredzēts ierobežojums - tikai pirmos trīs mēnešus bezdarbnieks varēs saņemt pabalstu, kas nepārsniedz piecas minimālās mēnešalgas. Nākamos trīs mēnešus pabalsta apjoms nevarēs pārsniegt divas, bet pēdējos trīs mēnešus - vienu minimālo mēnešalgu.

Šāda kārtība attieksies tikai uz tiem bezdarbniekiem, kuri reģistrēsies jau 2000.gadā. Līdz šā gada beigām reģistrētie bezdarbnieki saņems pabalstus saskaņā ar pašlaik spēkā esošo likumu.

25.novembrī Saeimā pieņemtais likums paredz arī iespēju kļūt par bezdarbniekiem personām, kas atstājušas darbu pēc paša vēlēšanās. Tomēr šie cilvēki varēs kļūt par bezdarbniekiem un saņemt pabalstu tikai divus mēnešus pēc darba atstāšanas, ja nebūs sākuši strādāt citur, paskaidroja Alliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!