Foto: Inga Priede
Talsu novada domes finanšu komitejā nule skatīts jautājums par papildu izmaksām, kas radušās uzņēmumam SIA "Ostas celtnieks", būvējot jauno "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles ēku. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pašvaldību lūdz atļauju slēgt ar būvfirmu līgumu par papildu izmaksu segšanu, taču domes deputāti ir nesaprašanā, vēsta laikraksts "Talsu Vēstis".

Talsu novada domei nosūtītā SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" vēstule vēsta, ka "neplānotā būvdarbu apturēšana ar tiesas lēmumu un laika apstākļu ietekme, lai atjaunotu būvdarbus, ir radījuši apstākļus, kas ietekmē projekta izpildes laiku, līdz ar to būvniecības periods tika pagarināts līdz 2014. gada 31. martam.

SIA "Ostas celtnieks" ir iesniedzis papildu izmaksu aprēķinu par dīkstāves periodiem - 20 901, 07 eiro bez PVN, un papildu izmaksas, kas saistītas ar būvniecības perioda pagarinājumu - 42 211,56 eiro bez PVN. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" uzskata, ka šīs izmaksas ir pamatotas. Tās plānotas segt kā projekta "SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana" neattiecināmās izmaksas - iekļautas 2014. gada SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" apstiprinātajā budžetā.

"Tā kā būvniecības līgums ir parakstīts starp pasūtītāju, tas ir, slimnīcu un darbu izpildītāju, pat gribot nevaram pārbaudīt nosaukto summu lielumu un pamatotību, tāpat nav iespējas tās salīdzināt attiecībā pret noslēgto līgumu," finanšu komitejas sēdē norādīja Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus.

Juridiskās nodaļas vadītāja Guntra Tālberga paskaidroja, ka uzņēmuma SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" statūtos ir noteikts, ka pašvaldības atļauja jāprasa vien gadījumā, ja šāds finansējums nav paredzēts uzņēmuma budžetā. "Vēstulē ir atrunāts, ka nepieciešamais finansējums ir paredzēts SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" budžetā, tāpēc atļauja nebūtu jāprasa," teic Tālberga.

Talsu novada pašvaldība SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" jaunās ēkas būvniecībā ir ieguldījusi 670 254,95 eiro. Tāpat pašvaldība izbūvēja jaunas maģistrālās inženierkomunikācijas lietus ūdens novadīšanai un siltumtrasi, kas attiecīgi pašvaldībai izmaksāja 82 903,63 eiro un 75 418,15 eiro. Jauno SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles ēku plānots ekspluatācijā nodot maija beigās, bet durvis pacientiem tā varētu vērt jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!