Foto: Saeimas administrācija

Pirmdien Kaņepes Kultūras centrā norisināsies radošais Vislatvijas jauniešu forums "Vienoti jaunieši Latvijas attīstībai", kas tiek organizēts, lai diskutētu par pilsoniskas sabiedrības jautājumiem no jauniešu skatu punkta, informēja rīkotāji.

Foruma pamatā ir Eiropas Savienības Kipras prezidentūras laika pamattēmas par tādu jauniešu iekļaušanu, kuriem ir cits etniskais fons. Šīs tēmas jau ir apskatītas un pārrunātas piecās reģionālajās diskusijās – Zemgalē, Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Rīgā, un šajās diskusijas ir atklātas būtiskākās problēmas Latvijas jauniešu līdzdalībā un sabiedrības sašķeltībā.

Diskusiju laikā izvirzītās problēmas tiks pārskatītas un rediģētas, kā arī tiks izstrādātas rekomendācijas šo problēmu mazināšanai. Izveidotās rekomendācijas tiks iesniegtas Eiropas Savienības jauniešu konferences organizatoriem, kā arī Latvijas valsts un pašvaldību institūcijām.

Pēc reģionālajās diskusijās pārrunātajām problēmām jauniešu forumā "Vienoti jaunieši Latvijas attīstībai" izvirzītas četras pamata tēmas: Latvijā dzīvojošo jauniešu vienotība, jauniešu līdzdalība neatkarīgi no viņu etniskās izcelsmes, starpkultūru un pilsoniskā izglītība, kā arī jauniešiem draudzīgas, vienotas mediju vides attīstība.

Diskusijās piedalīsies arī attiecīgo jomu eksperti: Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības nodaļas vadītāja Anita Kleinberga, Latvijas Mazpulku padomes priekšsēdētāja un IZM Jaunatnes konsultatīvās padomes Jaunatnes organizāciju attīstības un kapacitātes stiprināšanas darba grupas vadītāja Ilze Kļava un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!