Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotajā erudīcijas konkursā "Ko tu zini par Latviju?", kurā piedalās 9. - 12. klašu skolēni no visas Latvijas, pieteikušās 184 komandas ar 920 dalībniekiem, informē organizētāji.

Šobrīd ir beigusies pieteikšanās konkursam un norit aktīva gatavošanās konkursa pirmajai kārtai, kura notiks jau piektdien. Konkursa pirmā kārta norisināsies skolās, tās laikā komandām būs jāaizpilda tests ar 40 dažādas grūtības pakāpes jautājumiem interneta vietnē www.creativus.lv . Šādi tiks pārbaudīta skolēnu erudīcija, zināšanas par Latviju kopumā, jo jautājumi būs dažādās jomās, piemēram, vēsture, kultūra, ekonomika, aktualitātes u.c. Kā arī attieksies uz dažādiem laika posmiem – pagātni, tagadni un turpmāk gaidāmo.

Katru komandu pārstāv pieci cilvēki. Visvairāk komandas pieteikušās no Priekules vidusskolas un Gulbenes novada valsts ģimnāzijas – no katras skolas pa septiņām komandām, tālu neatpaliek arī Pļaviņu novada ģimnāzija. No tās pieteikušās sešas komandas.

Jau vēstīts, ka jauniešu biedrība "Creativus" rīko erudīcijas konkursu "Ko tu zini par Latviju?", lai panāktu arvien lielāku jauniešu interesi par šobrīd notiekošo Latvijā, kā arī par tās pagātni un nākotnes vīzijām.

Konkursā skolēniem nāksies pierādīt gan savu erudīciju, gan radošās prasmes. To vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Ogres ģimnāzijas skolotāja Laimdota Jonkuse, dzivolabi.lv un projekta "Vēli laimi Latvijai" veidotājs, aktīvs jaunietis Jēkabs Eglītis, Latvijas Radio erudīcijas raidījuma "Lieliskais Piecinieks" vadītājs Ivo Krumholcs un pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Konkursa fināls norisināsies 2010. gada 19. martā Latvijas Kara muzejā, kur arī tiks noskaidroti Latvijā erudītākie skolēni zināšanās par Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!