Foto: Dzīvnieku patversme "Mežavairogi"

Jaunjelgavā notvertais klaiņojošais lūsis, kurš nogādāts dzīvnieku patversmē "Mežavairogi", šobrīd saņem ārstēšanu un, visticamāk, svētdien vairāku speciālistu pārziņā tiks operēts, portālu "Delfi" informēja patversmes vadītāja Danute Priede.

Viņa sacīja, ka lūsis ir novārdzis un zaudējis teju pusi sava svara, šobrīd sverot vien 14 kilogramus, pieminot, ka operācija nebūs viegla. Tas būs izaicinājums gan ārstiem, gan pašam dzīvniekam.

"Mūsu mērķis ir atgriezt lūsi savvaļā, nevis turēt zoodārzā vai būrī," atzina Priede.

Priede portālam "Delfi" pastāstīja, ka operācija ir dārga un ārsti iedevuši atlaidi, taču patversme tāpat ir spiesta lūgt iedzīvotāju atbalstu.

"Esam spiesti lūgt sabiedrības līdzdalību un atbalstu lūša operācijai un atlabšanai. Operācija, ārstu vizītes, medikamenti atlabšanas periodam, sava veida rehabilitācija lielajam kaķim kopā izmaksās tuvu 1000 eiro. Būsim pateicīgi par ikvienu ziedoto eiro, jo patversmes ikdienas vajadzībām atņemt tik lielu naudas summu nevaram atļauties", vēstīts patversmes "Mežavairogi" "Facebook" lapā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē Jaunjelgavā izdevies notvert lūsi, kurš izskatījies savainots un bezbailīgi pārvietojies pa pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!