Par Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (TB/LNNK) padomnieku nedēļas sākumā kļuvis ar Ventspils mēra Aivara Lemberga simpātijām saistītais jurists un ass ģenerālprokurora Jāņa Maizīša kritizētājs Guntis Akmeņkalns, kura ziņā būšot darbs pie jaunā prokuratūras likuma un tiesu iekārtas likumprojekta uzlabošanas, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".
Iepriekš Akmeņkalns ilgstoši bijis Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors. "Diena" atsaucoties uz neoficiāliem avotiem raksta, ka viņa kļūšana par padomnieku saistīta gan ar tuvumu TB/LNNK, gan, iespējams, ar Lemberga atbalstu un nodomiem mazināt prokuratūras spēku.

Plašāku publicitāti Akmeņkalns guvis 2005.gada beigās vēršoties pie Saeimas deputātiem ar atklātu vēstuli, kurā kritizēja prokuratūras darbu un aicināja nelemt par atkārtotu Maizīša ievēlēšanu amatā.

Ar kritiku par prokuratūras un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbu Akmeņkalns neskopojies arī turpmāk un šis viedoklis saskanot ar Lemberga nostāju, it īpaši kopš prokuratūra viņam uzrādīja apsūdzību smagos kriminālnoziegumos, raksta "Diena".

Netieši par Lemberga atbalstu vedina spriest laikraksta vērojums par Ventspils mēra grozīšanos pie tieslietu ministra kabineta 22.janvāra pievakarē pēc koalīcijas padomes sēdes. Savukārt ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke apgalvojis, ka ministrs ar Lembergu ārpus koalīcijas padomes sēdēm neesot tikušies, taču laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka tikšanās tomēr notikusi.

Darbu prokuratūrā Akmeņkalns atstāja 2005.gada martā, bet trīs mēnešus vēlāk kļuva par Māra Gulbja partijas "Jaunie demokrāti" (JD) valdes locekli. Neilgi pēc Saeimas vēlēšanām, kurās JD cieta sakāvi, Akmeņkalns paziņoja par vēlmi iestāties TB/LNNK un decembrī kļuva par šīs partijas biedra kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!