Foto: LETA
Jauno Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kas sāks darbu 2.aprīlī, pagaidām vadīs līdzšinējā Nacionālā veselības dienesta (NVD) Pētniecības un statistikas departamenta direktore Iveta Gavare, pastāstīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

SPKC no aprīļa pārņems reorganizētā Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā, savukārt ar infekciju slimību ārstniecību saistītās LIC funkcijas tiks nodotas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai.

Ministrija uz SPKC direktora amatu izsludinājusi atklātu konkursu, bet pieteikšanās tam vēl turpināsies līdz 11.aprīlim. Līdz ar to pagaidām centru vadīs Gavare, kura pēc tam turpinās darbu SPKC. Viņa par direktora pienākumu izpildītāju izvēlēta savas pieredzes un zināšanu dēļ, paskaidroja Šneiders.

Līdz ar Gavari darbā uz SPKC pāries vēl vairāki Nacionālā veselības dienesta darbinieki, jo jaunais centrs no NVD pārņems funkcijas, kas saistītas ar veselības aprūpes statistiku un sabiedrības veselības monitoringu, norādīja NVD pārstāve Laura Lapiņa.

SPKC atradīsies kādreizējā Veselības ekonomikas centra telpās Duntes ielā, tajā būs 149 štata darbinieki, ieskaitot speciālistus reģionos.

Jaunajā Slimību profilakses un kontroles centrā darbosies Pētniecības un veselības statistikas departaments, kas nodarbosies ar atkarības slimību risku analīzi, neinfekcijas slimību datu analīzi un pētījumiem, apkopos veselības statistiku un pārraudzīs dažādus reģistrus. Savukārt Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta pakļautībā darbosies Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļa, HIV/AIDS, STS un tuberkulozes riska analīzes un profilakses nodaļa, kā arī Infekcijas slimību profilakses un pretepidēmijas pasākumu nodaļa, kurai būs darbinieki arī reģionos.

Jau vēstīts, ka valdība februāra beigās atbalstīja Latvijas Infektoloģijas centra reorganizāciju, līdz 1.aprīlim to pievienojot Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai un izveidojot jaunu institūciju – Slimību profilakses un kontroles centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!