Foto: F64

Jautājums par ministru algām ir agri vai vēlu jārisina, otrdien žurnālistiem sacīja premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Viņa gan nav pārliecināta, ka gatavos pieprasījumu Ministru kabineta algām. Straujumas ieskatā, to pareizāk būtu darīt Saeimai, nevis pats Ministru kabinets lemj par savām algām.

Jautājums tiks apspriests valdību veidojošajā koalīcijā pēc premjerministres tikšanās ar Valsts kontroli. "Valdībai pašiem palielināt algas būtu dīvaini," sacīja Straujuma.

Ministru prezidente ceturtdien tiksies ar Valsts kontroles vadītāju, Finanšu ministrijas valsts sekretāri un Valsts kancelejas pārstāvjiem, lai apspriestu šo jautājumu.

Tomēr premjerministre atzina, ka ministru atalgojuma jautājums ir jārisina un ka algām jābūt adekvātām salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm, ar Eiropas Savienības valstīm.

Straujuma atzīmēja, ka ir ļoti grūti trīs mēnešus pirms vēlēšanām atrast veselības ministra amatam cilvēku, kas būtu gatavs atstāt savu darbu un kļūt par ministru, jo šādam solim nav motivācijas ne atalgojuma, ne publicitātes ziņā.

Kā ziņots, finanšu ministrs Andris Vilks (V) iepriekš norādījis, ka valdības locekļu atalgojums ir pārāk zems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!