Foto: LETA

21. oktobrī Jelgavas pilsētā un novadā, kā arī Bauskā, veicot plānveida tirdzniecības vietu pārbaudes, konstatēts, ka daži pārdevēji strādā bez derīga sadarbspējīga sertifikāta, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Par konkrēto pārkāpumu vienai pārdevējai noformēts administratīvā pārkāpuma process un piemērots administratīvais naudas sods 10 eiro apmērā.

Pārējos gadījumos policija konstatēja maznozīmīgus pārkāpumus un deva preventīvus brīdinājumus.

Tāpat ceturtdien Bauskas pilsētā un apkārtnē tirdzniecības vietu un pakalpojuma sniegšanas vietu pārbaudēs vienā gadījumā tika nomainīta pārdevēja, kura drīkst veikt savus pienākumus ar sadarbspējīgu sertifikātu. Vairākos gadījumos tika doti preventīvi norādījumi. Atsevišķos gadījumos piemēroti administratīvie sodi par klaju noteikumu pārkāpšanu, informē VP.

Jau ziņots, ka VP epidemioloģisko ierobežojumu pārkāpumus mājsēdes laikā vērtēs individuāli un ar sapratni, ceturtdien Valsts kancelejas rīkotajā attālinātajā preses konferencē sacīja VP priekšnieks Armands Ruks.

Epidemioloģiskās drošības likums nosaka, ka par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu, ja tas var radīt risku cilvēku veselībai, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divām līdz četrsimt naudas soda vienībām, tas ir, no 10 līdz 2000 eiro.

Savukārt juridiskajai personai — no 28 līdz 1000 naudas soda vienībām, tas ir, no 140 līdz 5000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!