Foto: LETA
Piektdien, 6. novembrī, pēc Jelgavas cietuma ieslodzīto un nodarbināto testēšanas saņemti pirmie Covid-19 testu rezultāti. Covid-19 pozitīvi testi ir trim ieslodzītajiem un vienam nodarbinātajam, portāls "Delfi" noskaidroja Ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP).

Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ieslodzījuma sistēmas medicīnas personālu tiek koordinēti un veikti visi nepieciešamie epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā, ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana. Inficētie ieslodzītie tiek izvietoti Latvijas Cietumu slimnīcas nodaļā.

Ņemot vērā to, ka ieslodzījuma vieta ir infekcijas izplatības paaugstināta riska zona, Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece ģenerāle Ilona Spure izdeva rīkojumu izsludināt karantīnu Jelgavas cietumā no 4. novembra līdz 18. novembrim, kas paredz ieslodzījuma vietas apmeklējuma un ieslodzīto tiesību apjoma būtisku ierobežojumu.

Jau šobrīd visās ieslodzījuma vietās ir ieviesti būtiski preventīvi drošības pasākumi, tai skaitā, ierobežots ieslodzījuma vietu apmeklējums, lai maksimāli izvairītos no infekcijas iekļūšanas ieslodzījuma vietās, atzīmēja pārvaldē.

Jau vēstīts, ka otrdien, 3. novembrī, Jelgavas cietumā kādam ieslodzītajam bijis pozitīvs Covid-19 tests.

Pēdējā diennaktī veikti 7018 Covid-19 testi, reģistrēti 357 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī septiņi nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!