Foto: F64

Par partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas vadītāju trešdien iecelts deputāts Dzintars Zaķis, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis partijas saliedēšanu.

Līdz šim frakcijas vadītāja pienākumus ar partijas vadīšanu savienoja Krišjānis Kariņš.

JL informē, ka, ņemot vērā krīzes situāciju Latvijas ekonomikā, partija nolēmusi turpmāk galveno uzmanību pievērst ar valsts ekonomikas atveseļošanu saistītiem likumdošanas jautājumiem.

"Ar "algu iesaldēšanu" Latvijas ekonomiskās problēmas atrisinātas netiks. Lai izvestu valsti no krīzes un nodrošinātu līdzsvarotāku tautsaimniecības attīstību nākotnē, nepieciešamas izmaiņas likumdošanā, kas sekmētu konkurenci, ražošanas attīstību un eksportu," uzsver Kariņš, norādot, ka tāpēc JL Saeimas frakcijai piedāvājis par vadītāju iecelt Dzintaru Zaķi.

"Mūsu prioritāte, protams, ir nākama gada budžeta projekts. Taču mēs nedrīkstam būt tuvredzīgi. Pašreizējai situācijai pielāgots 2008.gada budžets vien neglābs Latviju no ekonomikas pārkāršanas. Ir nepieciešamas izmaiņas likumdošanā, kas sekmētu līdzsvarotāku ekonomikas attīstību ilgtermiņā," norāda Zaķis.

Zaķis par JL deputātu 9.Saeimā ievēlēts atkārtoti. 8.Saeimas laikā bijis Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.

JL frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatu trešdien saglabāja deputāts Kārlis Šadurskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!