Foto: F64
Partiju apvienība "Vienotība" par vienu partiju varētu kļūt jau šogad, sestdien partijas "Jaunais laiks" (JL) kopsapulcē uzsvēra JL valdes priekšsēdētāja, Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa. To, ka jāpilda vēlētājiem dotais solījums – izveidot partiju, pauda arī JL valdes loceklis, "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Latvijai šobrīd ir vajadzīga liela, spēcīga, rīcībspējīga partija, kas spēs veidot vienotu sabiedrību un nodrošināt stabilu valsts attīstību, savā uzrunā teica Āboltiņa.

"Vienotība Latvijai nav vajadzīga kā organizācija vai sarežģīts lēmumu pieņemšanas mehānisms. Vienotība Latvijai ir vajadzīga kā ticība savai valstij, kā mūsu radītās politikas pārtapšana jaunā, augstākā pakāpē," aicinot JL uzsākt partijas "Vienotība" dibināšanas procesu, uzsvēra Āboltiņa.

Runājot par partijas veidošanu, Āboltiņa norādīja: "Mēs nekalpojam vienai ideoloģijai, mēs nebaidāmies no debatēm un strīdiem, mēs neesam kādas šauras grupas vai interešu visur esošā roka politikā. Mūsu mērķis un ideja ir Latvija. Mēs joprojām esam jaunu pārmaiņu nesēji politikā. Tieši šis ir vispiemērotākais brīdis, lai mēs izmantotu sasniegto un sāktu darbu jaunā līmenī."

Āboltiņa aicināja politiķus uz atklātu dialogu ar sabiedrību. "Ja mēs nepratīsim izskaidrot savus lēmumus, plaisa starp varu un sabiedrību kļūs aizvien lielāka un cilvēku nevēlēšanās iesaistīties politiskajos procesos var kļūt neatgriezeniska," norādīja politiķe.

Mēs esam atbildīgi par valdības rīcību. Mums kā premjera partijai jābūt daudz izlēmīgākiem, uzstājīgākiem, pārliecinātākiem par savu darbību rezultātu. Mums jāturpina neatlaidīgi strādāt, lai paveiktu iecerēto, tostarp jāievieš nulles deklarācija un atklātība parlamenta balsojumos, kongresa uzrunā pauda Āboltiņa.

Savukārt Dzintars Zaķis savā uzrunā uzsvēra "Daudzu gadu garumā izzinot sabiedrības viedokli, esam dzirdējuši prasību pēc iespējami vienkāršas partiju sistēmas valstī. Cilvēki nevēlas iedziļināties daudzu līdzīgu partiju viedokļu detaļās un jūtas neērti, ja jāizvēlas starp līdzīgiem spēkiem. Sekojot šim aicinājumam, uzsākām trīs partiju - JL PS un SCP - saliedēšanu," kopsapulces dalībniekiem atgādināja Zaķis. "Uzskatu, ka mums strauji jāvirzās uz "Vienotības", kā vienas partijas izveidi. Atpakaļceļa nav," pauda Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!