Foto: LETA

Jau divas dienas Valsts policijai (VP) nav izdevies atrast septiņgadīgo Justīni Reinikovu, kuras meklēšana tika sākta vēlā piektdienas vakarā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā un tā apkārtnē.

Kopš meitenes pazušanas plaši dienestu un brīvprātīgo spēki ir vairākkārt pārbaudījuši ciema teritoriju un tās apkārtni, "Delfi" uzzināja VP.

Arī naktī uz svētdienu turpinājušies aktīvi meklēšanas pasākumi – pagaidām diemžēl bez būtiskiem panākumiem, bet darbs turpinās un pazudusī meitenīte tiek meklēta, vēsta VP.

Policija pārbauda visas meitenes pazušanas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīta tā, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd tie ir bez pozitīva rezultāta.

Justīnes meklēšanā iesaistījies liels cilvēku skaits no VP, Valsts robežsardzes, Zemessardzes, brīvprātīgo organizācijām, brīvprātīgajiem.

Tāpat piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru, kā arī Valsts robežsardzes kinologi.

Jau kopš sešiem svētdienas rītā darbu turpina liels brīvprātīgo skaits un ir jau nokomplektētas vairākas meklētāju grupas, tāpēc plašāka brīvprātīgo iesaiste šobrīd nav nepieciešama.

Rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus. Ja būs nepieciešama plašāka brīvprātīgo iesaiste, policija par to nekavējoties informēs.

VP atgādina, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem.

Foto: Valsts policija

Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!