Foto: LETA

"Vienotības" valdes loceklis Andrejs Judins ierosinājis nākamnedēļ partijas valdes sēdē izvērtēt politiskā spēka līderes Solvitas Āboltiņas rīcību senioru piketa laikā pie parlamenta.

Judins pastāstīja, ka šodien ierosinājis šo jautājumu iekļaut nākamnedēļ gaidāmajā partijas valdes sēdē. Politiķis norādīja, ka ir svarīgi uzklausīt skaidrojumu par šo situāciju, tāpēc pašlaik ir pāragri runāt par to, kādu rezultātu varētu sagaidīt pēc šī jautājuma izvērtēšanas. Vienlaikus Judins uzsvēra, ka šāda uzvedība nav pieļaujama.

Politiķis arī piebilda, ka par valdes sēdes darba kārtību ir atbildīga partijas priekšsēdētāja. Šonedēļ "Vienotības" valdes sēde nav notikusi.

Āboltiņa sacīja, ka valdes sēdes darba kārtība tiks veidota vēlāk, bet viņa neredz pamatu šo jautājumu neiekļaut, ja kāds no valdes locekļiem to ir ierosinājis.

Savukārt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nav saņēmusi deputātu iesniegumus par Āboltiņas rīcību, bet tajā ir saņemts viens privātpersonas iesniegums. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli komisijai jāvērtē iespējams ētikas pārkāpums, ja saņemts deputāta, deputātu grupas vai frakcijas rakstveida iesniegums, līdz ar to šīs privātpersonas iesniegums tika pārsūtīts visiem komisijas locekļiem, bet lieta pēc tā nav jāierosina.

Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) skaidroja, ka privātpersonu iesniegumi tiek saņemti arī par citiem parlamentāriešiem, kas arī tiek pārsūtīti pārējiem komisijas parlamentāriešiem. Tomēr lietu par iespējamu pārkāpumu var ierosināt tikai pēc deputāta iesnieguma saņemšanas.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisījusi "Vienotības" vadītājas Solvitas Āboltiņas rīcība - viņa pensionāru piketa laikā izgāja no vienas Saeimas ēkas un devās uz citu parlamenta ēku, skaļi ūjinot.

Vēlāk Āboltiņa atvainojās pensionāriem par savu rīcību. "Ļoti atvainojos ikvienam Latvijas pensionāram, ja negribot esmu ar savu rīcību kādu aizvainojusi šodienas senioru piketā pie Saeimas. Ir noticis pārpratums, jo nekādā veidā nevēlējos aizvainot Latvijas seniorus," norādīja Āboltiņa. Viņa arī piebilda, ka būs pateicīga senioriem par iespēju šo atvainošanos paust klātienē.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!