Jūnijā dzēsti 88 meža ugunsgrēki 56 hektāru platībā, informēja Valsts mežu dienesta (VMD) Komunikācijas daļā.
Nedēļā pirms Jāņiem VMD dzēsis astoņus meža ugunsgrēkus nelielās - 0,8 hektāru - kopplatībās.

Ugunsbīstamajā laikposmā dzēsts 331 meža ugunsgrēks 262 hektāru platībās, no tiem mežs - 143 hektāri. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šie rādītāji ir četras reizes mazāki.

Visvairāk meža ugunsgrēku dzēsti Rīgas-Ogres virsmežniecībā, kur mežs dedzis 100 reizes un cietuši 117 hektāri, kā arī Dienvidlatgales virsmežniecībā - 95 meža ugunsgrēki 53 hektāru platībā.

Galvenais meža ugunsgrēku iemesls joprojām ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni. 278 gadījumos tieši neuzmanība izraisījusi meža ugunsgrēkus.

Līgo svētki un Jāņi parasti nopietnas problēmas meža uguns sargiem nesagādā. Šur tur no nenodzēsta ugunskura vai uguņošanas dēļ izceļas pa nelielam meža ugunsgrēkam.

Šogad sevišķi uzmanīgiem ar uguni jābūt Jāņa bērniem Rīgas un tās apkārtnes mežā, kur arī šajās dienās saglabāsies 4.klases meža degamības rādītājs, kas atbilst ļoti augstai ugunsbīstamībai. Paaugstināta ugunsbīstamība ir arī Vidzemes un daļā Kurzemes meža.

VMD aicina nekurt ugunskurus mežā, tā tuvumā un vietās, kas nav speciāli iekārtotas šādai vajadzībai, kā arī neatstāt tos nenodzēstus un bez uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!