Foto: Valsts policija
Baltijas jūrā pazudušo Aigi Auderu, kurš piektdienas rītā ar kajaku no Kolkas bija devies uz Roņu salu Igaunijā, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) svētdien neizdevās atrast, pulksten 20.20 meklēšanas darbus pārtrauca, ziņoja NBS.

Svētdien NBS atsāka pazudušās personas meklēšanu ar Gaisa spēku helikopteru "Mi-17".

Iesniegumu par Aiga Audera pazušanu Valsts policija saņēma svētdien.

Ar kajaku no Kolkas uz Roņu salu viņš bija devies piektdienas rītā ap pulksten 8, pēc tam kopš pulksten 11 ar viņu sazināties tuviniekiem vairs nebija iespējams. Audera plāns bija doties līdz Roņu salai un pēc tam uz Abruka un Sāremā salām Igaunijā.

1960. gadā dzimušā vīrieša meklēšanu svētdien uzsāka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknis.

"Delfi" jau vēstīja, ka jau iepriekš – sestdien pulksten 11.23 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka piektdien kāds vīrietis ar kajaku devies no Kolkas uz Roņu salu un pazudis, informēja Nacionālie bruņotie spēki.

Policija aicina pievērst uzmanību pazudušā Audera pazīmēm. Viņš bija ģērbies pelēki melnas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene ar piešūtu garu malu.

Kajaks, ar kuru viņš devās ceļojumā, ir četrus metrus garš, zaļganpelēkā krāsā, uz tā uzlīmētas dažādu krāsu uzlīmes.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina pazudušā vīrieša atrašanās vietu, vai arī atrod viņu vai aprakstam atbilstošu kajaku. Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruņa numuru 63202700 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!