Foto: LETA

Kuluāros izskanējuši iespējamie labējo partiju sarakstu līderi iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās – Jaunā konservatīvā partija (JKP) Rīgas mēra amatam varētu virzīt Juri Jurašu, “Vienotība” – Vilni Ķirsi, bet Nacionālā apvienība – Ansi Pūpolu, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums “Panorāma”.

Raidījums atzīmēja, ka ir izjukusi labējo partiju apņēmība veidot kopīgu sarakstu iespējamām vēlēšanām, tāpēc partijas strādājot katra pie sava saraksta veidošanas. Tiesa gan, vistuvāk vienota saraksta izveidošanai nonākuši "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie", un to mēra amata kandidāts būtu Mārtiņš Staķis.

JKP iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, visticamāk, startēs atsevišķi, izriet no partijas līdera, tieslietu ministra Jāņa Bordāna sacītā aģentūrai LETA.

Patlaban gan Bordāns vairījās konkrēti atbildēt, vai partija startēs atsevišķi, uzsverot, ka, "kad atlaidīs, tad pateiksim". Tomēr no ministra sacītā noprotams, ka JKP varētu būt izšķīrusies par labu startam vēlēšanās vienatnē, bez kopīga saraksta ar citiem valdības koalīcijas partneriem.

"Atšķirība ir arī konservatīvajās un liberālajās vērtībās. Skaidrs, ka liberālajiem būs idejas par nodokļu celšanu, par slimnīcām un visu ko. Bet mēs tomēr skatāmies citādāk. Tur vienmēr būs atšķirības, gan sastādot programmu, gan tā tālāk," secinājis politiķis.

Par galīgo lēmumu attiecībā uz startu iespējamajās vēlēšanās partija plāno paziņot 22. februāri - JKP Padomes sēdes laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!