Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks Intars Opolais pagaidām nesteigsies strādāt par KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāju.

Opolais iepriekš teica, ka KNAB viņš sāks strādāt no 22.aprīļa. Tagad jurists atzina, ka no piedāvājuma nav atteicies, taču precīzs pirmās darba dienas datums nav noteikts. Viņš gan nenoliedz, ka vispirms vēlas sagaidīt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atzinumu par nepieciešamo pielaidi valsts noslēpumam. "Akcentu uz to gan negribētu likt, bet lai ir viss kārtībā un nebūtu nekādu šķēršļu, uzsākot pilnvērtīgu darba pienākumu veikšanu," norādīja Opolais.

Pagaidām bijušais KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka studiju biedrs turpinās strādāt Valsts policijā.

Pagaidām nav zināms, kā rīkosies bijušais Drošības policijas (DP) izmeklētājs Aldis Višņevskis, kurš bija piekritis ieņemt KNAB priekšnieka vietnieka vietu. Viņam Streļčenoks piedāvāja ieņemt Jutas Strīķes vietu, taču nesen tiesa Strīķi atjaunoja amatā. Uz elektroniskā pasta vēstulēm Višņevskis neatbild, taču otra KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča nesen paziņoja, ka Višņevskim varētu piedāvāt kādu citu amata vietu.

Korupcijas apkarošanas blokā šobrīd ir vairākas vakances. Birojs meklē trīs izmeklētājus, un atlūgumu iesniegusi KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītājas vietniece Signe Bole. Iemesli aiziešanai ir vairāki, tostarp nogurums no apjomīgo krimināllietu izmeklēšanas un KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vadības stils, teica Bole.

Jau ziņots, ka Streļčenoks sava vietnieka amatu piedāvājis Višņevskim, biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu - bijušajam DP darbiniekam Jānim Rozem, bet Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatu - Opolajam. Visi trīs tikai piekrituši strādāt birojā, taču vēl tiek gaidīts Satversmes aizsardzības biroja atzinums par valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!