Jūrmalā pēc astoņu deputātu ierosinājuma ceturtdienas pēcpusdienā sasaukta ārkārtas domes sēde, kurā tiek lemts par skandalozajiem Attīstības plāna grozījumiem. Pret sēdes sasaukšanu protestē pašvaldības deputāti no TB/LNNK un Jūrmalas uzņēmēju biedrība.
Pirms sēdes ar paziņojumu presei startēja TB/LNNK, kas šādas sēdes sasaukšanā saskata draudus gan par Attīstības plāna grozījumu "forsēšanu", kas "skaidri parāda ekonomisko grupējumu ietekmi uz daļu no Jūrmalas domes deputātiem, kā arī šo deputātu gatavību savtīgu mērķu īstenošanai iet līdz galam", gan arī par sēdes darba kārtībā paredzētajām izmaiņām pašvaldības nolikumā, "kas paredz likvidēt tieši tos amatus, kurus ieņem TB/LNNK pārstāvji Jūrmalas domē".

Otru paziņojumu presei steidzami izplatījis Jūrmalas uzņēmēju biedrības priekšsēdētājs Māris Dzenītis, kurš uzskata: "Stihiskā rīcība, acīmredzami, ir saistīta ar dažu uzņēmēju privātajam interesēm. Jūrmalas attīstības plāns ietver punktus, kas atļaus mainīt zonējumu diskutabliem, pretēji Jūrmalas attīstības stratēģijai vērstiem projektiem, kuru īstenošana ir tieši atkarīga no Attīstības plāna pieņemšanas".

Kā piemērus Dzenītis min bijušās zivsaimniecības "Jūraslīcis" teritoriju, kur dome bez ierunām nolēmusi Attīstības plāna grozījumos mainīt zonējumu no ražošanas uz jaukta tipa apbūvi, četrus hektārus atvēlot daudzdzīvokļu namu celtniecībai, kā arī zonējuma maiņa teritorijai Slokas ielā 51, kas būtu īpaši izdevīga izdevēju aprindās labi pazīstamiem uzņēmējiem Aleksejam Šeiņinam un Mihailam Soiferam, kā arīuzņēmumam "Eurobalance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!