Foto: DELFI

Piektdien, 2. maijā, Ministru rezidents Krišjānis Kariņš tiksies ar esošajiem koalīcijas partneriem - "Apvienoto sarakstu" (AS) un Nacionālo apvienību (NA) – tāpēc patlaban runas par paplašinātu koalīciju ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un partiju "Progresīvie" ir spekulācija, piektdien portāla "Delfi" raidījumā "Kāpēc" uzsvēra JV Saeimas frakcijas pārstāvis Rihards Kozlovskis, savukārt AS pārstāvis Edgars Tavars atbildes par situāciju koalīcijā vēlas saņemt šodien.

NA līderis Raivis Dzintars informēja, ka JV šodien ir aicinājusi esošos koalīcijas partnerus uz sarunu. Viņš uzsvēra, ka JV ir jāskaidro, kāpēc šāda situācija radusies. Arī Tavars sacīja, ka AS šodien uzklausīs Kariņu un pēc tam politiskais spēks izdarīs secinājumu.

Kozlovskis informēja, ka šodienas sarunas temats būs par to, kā koalīcijas partneri saredz turpmāko sadarbību. Viņš atzina, ka premjers jau iepriekš ir iestājies par plašāku koalīciju. Kozlovskis atsaucās uz pieredzi Saeimā, kad ar esošās koalīcijas balsīm nepietiek atsevišķu likumu virzīšanā, nereti trūkst kvoruma lēmumu pieņemšanā utt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!