Foto: LETA

"Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA) šodienas tematisko grupu sarunās par nacionālajiem jautājumiem radušas daudzus kopsaucējus, kā arī ļoti labā atmosfērā esot notikusi tikšanās par atbalstu maziem un vidējiem uzņēmumiem, pastāstīja JV politiķis Arvils Ašeradens.

JV un NA sarunās pārrunāta latviešu valodas lomas stiprināšana sabiedrībā, likumā jau nostiprinātā parēja uz izglītību latviešu valodā, kā arī politika imigrācijas jomā, norādīja politiķis. Tikšanās laikā rasti ļoti daudzi kopsaucēji, tajā skaitā, ka, piemēram, Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri nav lojāli Latvijai, nebūtu jāuzturas mūsu valstī.

Tāpat, neparādoties būtiskām domstarpībām, aizvadītas sarunas par atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī ēnu ekonomikas mazināšanu, norādīja JV politiķis.

Līdzīgu redzējumu JV un NA radušas arī sarunās par zemkopību, vienīgi partijām atšķiras viedoklis par NA piedāvājumu noteikt samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi atsevišķiem primārajiem pārtikas produktiem. Ašeradens skaidroja, ka JV atbalsta citu pieeju, nodrošinot mērķētu atbalstu tieši iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem.

Savukārt no PVN samazināšanas lielāki ieguvēji bieži vien ir turīgāki iedzīvotāji, atzīmēja JV politiķis. Viņš arī norādīja, ka JV gribētu redzēt pierādījumus, ka iepriekš veiktais PVN samazinājums dārzeņiem būtu bijis efektīvs un ka pie mums dārzeņi maksātu būtiski lētāk nekā citās Baltijas valstīs.

Ašeradens arī pastāstīja, ka pagaidām, pirms JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pirmdien gaidāmās tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, tematiskās sarunas ar NA un AS ir noslēgušās. Savukārt pirmdien ar "Progresīvajiem" vēl palikusi sociālo jautājumu bloka pārrunāšana.

Kā ziņots, JV piektdien tematiskās padziļinātās sarunas veic ar NA un "Progresīvo" pārstāvjiem. Ceturtdien šāda veida tikšanās notika ar AS politiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!