Foto: DELFI
Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nav izprotama vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) demisijas kārtība, iepriekš paziņojot par to ar nosacījumu, ka ministrs turpina darbu vēl trīs mēnešus, aģentūrai LETA pavēstīja Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

Valsts prezidents gan arī uzsver, ka ministru nomaiņa ir valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) un Ministru kabineta jautājums.

Kā ziņots, Dombrovskis 5.septembrī pieņēma Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz šī gada 1.decembrim, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Kā ziņots, arī Reformu partijas (RP) Saeimas frakcija lēmusi respektēt Sprūdža lēmumu atkāpties no amata 1.decembrī.

To pēc frakcijas sēdes žurnālistiem apstiprināja RP līderis un valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Viņš arī aicināja tik ļoti nekoncentrēties uz vienu datumu, jo runa ir par to, lai ministrs pabeigtu tos darbus, kurus ir iecerējis.

Iepriekš publiski bija izskanējusi iespēja, ka RP valde varētu aicināt Sprūdžu atkāpties no amata agrāk, nevis no 1.decembra, kā to nolēmis ministrs.

Kā ziņots, Sprūdžs no šā gada 1.decembra nolēmis pamest ministra amatu, aģentūrai LETA pavēstīja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!