Foto: LETA
Deputāta Artusa Kaimiņa uzvešanās stils ir mainījies, tomēr arī tas ir uzmanības pievēršanas gājiens, uzskata politoloģe Simona Gurbo.

Gurbo vērtēja kā apsveicamu to, ka Kaimiņa uzvedības stils ir mainījies un sāk atbilst, piemēram, viņa vecumam. Tomēr arī tas esot mēģinājums kārtējo reizi pievērst sev uzmanību.

Arī Kaimiņa paziņojums par jaunas biedrības izveidi patlaban kalpo līdzīgiem mērķiem, uzskata Gurbo. Politoloģe neizslēdza, ka biedrība nākotnē varētu pārvērsties par jaunu politisko partiju, tomēr līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām vēl ir ilgs laiks un patlaban nevar paredzēt, kā varētu mainīties politiskā situācija un vai tajās Kaimiņa potenciālajai partijai varētu veikties.

"Ir skaidrs, ka Latvijas Reģionu apvienība Saeimā iekļuva ar Kaimiņa aktivitātēm, personību. Tomēr - vai tas izdotos ar citu partiju? Kādas būs partijas personības?" vaicāja politoloģe.

Viņa uzsvēra, ka Kaimiņa vēlme varētu būt savā organizācijā apvienot sabiedrībā cienījamus cilvēkus, tostarp, piemēram, bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi Freibergu. Tomēr šajā gadījumā svarīgi esot nošķirt to, ar ko gribētu sadarboties Kaimiņš, no tā, kas gribētu sadarboties ar Kaimiņu. "Jādomā, vai ir cilvēki, kuri grib iet kopā ar veco vai jauno Kaimiņu," norādīja Gurbo.

Runājot par Kaimiņa iespējām atkārtot iepriekšējo Saeimas vēlēšanu sniegumu un nokļūt arī nākamajā Saeimā, Gurbo norādīja, ka tad Kaimiņam, līdzīgi kā iepriekš, kad izmantota situācija ar Zolitūdes traģēdiju, būtu jāatrod kāds cits sabiedrībā svarīgs un sāpīgs jautājums. Šādu jautājumu, visticamāk, izdotos atrast, pauda Gurbo.

Viņa norādīja, ka "mēs katrās vēlēšanās ievēlam kādu "glābēju" - [Einars] Repše, [Andris] Šķēle, [Ainārs] Šlesers", piebilstot, ka Kaimiņam jau tagad, esot ievēlētam Saeimā, ir iespēja "uzlabot valsti".

Kā ziņots, Kaimiņš pēc Latvijas Reģionu apvienības rindu pamešanas veidos biedrību, kuru popularitātes gadījumā mēģinās pārveidot par partiju.

Kaimiņš LTV pastāstīja, ka 8 .februārī atklās biedrības manifestu. Biedrība tikšot veidota kopā ar domubiedriem, kuru vārdus Kaimiņš atteicās atklāt.

Biedrība būšot tests, vai Latvijas sabiedrībai tās piedāvātās idejas un darbība ir interesanta, stāstīja deputāts. Ja tikšot justs sabiedrības pieprasījums, tad Kaimiņa biedrība pārtapšot partijā.

Darbojoties parlamentā, Kaimiņš esot sapratis, ka "Saeimā ir milzīgs zirneklis un no tā ir jātiek vaļā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!