Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma izvērtēt deputāta Artura Kaimiņa (LRA) uzvedību "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Lieta par Kaimiņa uzvedību sākta pēc žurnālista, preses fotogrāfa Kaspara Ūdra iesnieguma. Pēc Ūdra teiktā, Kaimiņš pērn 23.novembrī "Spēlmaņu nakts" pasākumā Dailes teātra kafejnīcā viņu vairākkārt pazemojis, fiziski aizskāris un ņirgājies, "agresīvi grūžot savu plaukstu ar izstieptu vidējo pirkstu pie manas sejas". Kaimiņš arī esot draudējis: "Uzmanies naktī vazāties pa tumšām ielām," iesniegumā raksta Ūdris.

Viņš aicina izvērtēt, vai Kaimiņš nav pārkāpis Saeimas deputāta pilnvaras vai ētikas normas.

Kaimiņš esot aizvainojis, publiski kauninājis arī citus žurnālistus, min Ūdris.

To, ka Kaimiņa uzvedība "Spēlmaņu naktī" bijusi izaicinoša, atzina arī deputāts Gunārs Kūtris (NSL), atsaucoties uz redzēto masu medijos un internetā.

Vairāki deputāti piekrita viedoklim, ka Kaimiņš būtu jāaicina uz komisiju, lai pārrunātu viņa uzvedību un to, kādus pienākumus uzliek deputāta statuss.

Tikmēr Kaimiņa frakcijas biedrs Dainis Liepiņš uzsvēra, ka tādējādi tiks "demoralizēts komisijas darbs", jo šādas situācijas būtu jāvērtē tad, ja ir tiesībsargājošo iestāžu pierādījumi. "Komisija nav pāraudzināšanas vieta," sacīja Liepiņš, norādot, ka tad ar iesniegumu komisijā varēs vērsties par katru deputātu pateikto rupjo vārdu.

Reaģējot uz citu deputātu teikto, ka komisijas nosaukumā ir arī vārds "ētika", Liepiņš sacīja, ka līdz šim tā nav diez ko ievērota.

Jau vēstīts, ka Kaimiņa  uzvedība Ētikas komisijā jau vērtēta iepriekš -  par iesaistīšanos konfliktā kādā Vecrīgas klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!