Foto: F64
Partiju apvienības "Vienotība" galvenais uzdevums 10.Saeimas vēlēšanās ir uzvarēt "Saskaņu" – "apvienību, kuru atbalsta Maskava", tā "Pilsoniskā savienības" (PS) kongresā sestdien uzsvēra partijas valdes locekle un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

PS preses sekretāre Dace Balode portālu "Delfi" informēja, ka Kalniete politisko partiju konsolidāciju raksturojot kā pozitīvu procesu, taču aicināja deputātu kandidātus un visus "Vienotības" biedrus aktīvi skaidrot vēlētājiem: šajās vēlēšanas viņi izvēlēsies starp "Vienotības" vai "Saskaņas" vadītu valdību, starp premjeru Valdi Dombrovski (JL) un premjeru Jāni Urbanoviču (SC), starp Rietumu vērtībām un Maskavu.

Kalniete arī formulēja galvenos PS mērķus: "Es ticu, ka pēc Saeimas vēlēšanām PS spēs uzņemties vadošo lomu partiju apvienības "Vienotība" pārveidošanā par lielāko un spēcīgāko politisko partiju Latvijā. "Vienotībai" ir jākļūst par politisku organizāciju, kas spēj pārstāvēt visplašāko sabiedrības daļu - vidusslāni, darītājus un savas valsts patriotus. Vienotībai ir jāspēj iesaistīt politikā nevis dažus simtus, bet vairākus tūkstošus biedru. Slovēnijā, kur dzīvo 2 miljoni iedzīvotāji, mums radniecīgajā Slovēnijas demokrātiskajā partijā ir 28 tūkstoši biedru!"

Kā ziņots, politisko partiju apvienību "Vienotība" veido "Jaunais laiks", PS un "Sabiedrība citai politikai", apvienības vēlēšanu sarakstam varētu piebiedroties arī laikraksta "Diena" bijušās galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes domubiedru grupa.

Savukārt trīs apvienībā "Saskaņas centrs" ietilpstošās kreisā flanga partijas - Tautas saskaņas partija, "Jaunais centrs" un Sociāldemokrātiskā partija-SDP - aprīlī apvienojās, izveidojot sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa". Tās premjera kandidāts ir Urbanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!