Foto: LETA
Rīgas tiesu apgabala prokuratūras ēka Rīgā, Dzirnavu ielā 113 ir katastrofālā stāvoklī, taču ēkas pārvaldītājs – "Valsts nekustamie īpašumi" un Finanšu ministrija – uzskata, ka no ēkas remontēšanas vai prokuroru pārvietošanas uz citām telpām nebūs ekonomiska ieguvuma.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Saeimas Juridiskās komisijas deputātiem, kas bēdīgā stāvoklī esošo ēku apmeklēja izbraukuma sēdē, norādījis, ka Finanšu ministrijai nerūp prokuroru veselība un dzīvība un piebildis, ka laikam jau viņam nekas cits neatlikšot kā savus kolēģus - prokurorus - pārvietot uz teltīm. Par to trešdien vēsta "Latvijas Avīze".

"Komunālprojekts", kas pēc prokuratūras iniciatīvas vēl 2006. gadā apsekojis ēkas nesošās konstrukcijas, jau toreiz atzinis, ka ēka ir avārijas stāvoklī un būtu steidzami jāremontē. Tomēr prokurori vēl arvien spiesti strādāt dzīvībai bīstamos apstākļos, bet Finanšu ministrija nav pat aprēķinājusi, cik izmaksātu ēkā strādājošo 160 cilvēku pārvietošana uz citām telpām.

2011. gadā izveidota darba grupa, kuru vadījis Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, savulaik izvērtējusi iespējas pārvietot septiņas brūkošajā Dzirnavu ielas namā esošās prokuratūras uz citiem valstij piederošiem nekustamajiem īpašumiem, tostarp Aspazijas bulvāri 7, kā arī divu "jurģu" gaidās dzīvojošu institūciju - Valsts ieņēmumu dienesta  un Latvijas Nacionālās bibliotēkas - pašreizējām telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!