Vienas no Latvijā lielākajām celtniecības kompānijām "Kalnozols un partneri" īpašnieks Rīgas domnieks Valdis Kalnozols plāno pārdot sev piederošos 52% uzņēmuma kapitāla daļu un pievērsties tikai politikai, apliecināja Kalnozols. Viņš norādīja, ka kapitāla daļas pārdos fiziskai personai, taču tās vārdu pirms darījuma noslēgšanas nosaukt atturējās.
Kalnozols prognozēja, ka darījumu noslēgs laika periodā no trim līdz sešiem mēnešiem. Lēmumu par kapitāla daļu pārdošanu Kalnozols pamatoja ar pārmetumiem par interešu konfliktiem, kas it kā rodas viņa darba dēļ Rīgas domē, kur Kalnozols ir Vides komitejas priekšsēdētājs. Kalnozols Rīgas domē pārstāv partiju "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Lai izvairītos no šādiem pārmetumiem, Kalnozols plāno pamest biznesu un pievērsties tikai politikai. Pagājušā gada uzņēmuma "Kalnozols un partneri" finansu rezultātus Kalnozols nekomentēja, norādot, ka tie, visticamāk, būs apkopoti mēneša beigās.

Iepriekš kompānija prognozēja, ka tās bruto apgrozījums 2001.gadā būs 22 miljonu latu apjomā, kas ir par 15,9% lielāks nekā 2000.gadā. 2000.gadā "Kalnozola un partneru" bruto apgrozījums bija 18,979 miljoni latu, tajā skaitā būvniecībā - 15,189 miljoni latu.

No kopējā 2001.gadā plānotā būvniecības apgrozījuma vairāk nekā 70% veido "Kalnozola un partneru" meitas uzņēmuma SIA "Kalnozols celtniecība" bruto apgrozījums.

"Kalnozolam un parteneriem" ir vairāk nekā desmit meitas uzņēmumi Latvijā. "Kalnozolam un partneriem" ir nodibinātas arī filiāles ārvalstīs - Krievijā ir uzņēmums "Kalnozols Stroiteļstvo", bet Vācijā - "Kalnozols Bau und Restauration GmbH". "Kalnozols celtniecība" patlaban Latvijā realizē desmit projektus, to vidū tiek izpildīts "Latvijas Mobilā telefona" pasūtījums administratīvās ēkas būvniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!