Foto: DELFI
Ekonomikas ministrija (EM) nav atklājusi pārkāpumus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola darbībās, organizējot Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "World Expo" Šanhajā.

"Mēs esam izskatījuši visus iespējamos materiālus, un jāsaka godīgi, ka mums nav tādu skaidru pārkāpumu saistībā ar "Aerodium"," teica ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība).

Viņš piebilda, ka Ozola rīcība ir atbildusi valsts interesēm. "Es pat teiktu, ka varbūt pat viņa pieeja ir bijusi pārāk tehniski, birokrātiski pareiza valsts interesēs. Es gribētu uzsvērt, ka skatoties no valsts interesēm, kur bija svarīga veiksmīga dalība "Expo", Latvijas dienu novadīšana un Valsts prezidenta vizīte, biznesa vizītes un labas atsauksmes publiskajā telpā," norādīja Kampars.

Viņš gan atzina, ka disciplinārlietai pret Ozolu vēl nav pielikts punkts. "Tas, kāpēc mēs tomēr vēl neesam pielikuši punktu, ir tas, ka mēs esam aizsūtījuši jautājumus kompetentām tiesībsargājošām institūcijām par to, vai abpusējie izteikumi no Ozola kunga un Beitāna kunga [vēja tuneļa ražotāja "Aerodium" valdes priekšsēdētāja Ivara Beitāna] atbilst patiesībai vismaz daļēji. Un ja gadījumā tur būs atbilde, ka ir kaut kāds pamats, tad protams, ka tā jau ir pavisam cita situācija," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs jūnija sākumā ierosināja dienesta pārbaudi, kurā administratīvā kārtībā pārbaudīta informācija, kas publiskota Ozola un Beitāna publiskā strīda laikā.

Beitāns apsūdzēja Ozolu kukuļa izspiešanā, savukārt Ozols apsūdzējis Beitānu Eiropas Savienības struktūrfondu izkrāpšanā ar vēja tuneli Jelgavā.

Izstādi "World Expo" Šanhajā atklāja šogad 1.maijā, bet Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē tika atklāts 26.maijā ar premjera Valda Dombrovska lidojumu "Aerodium" vēja tunelī. Izstādes laikā viesiem bija iespēja arī piedalīties interaktīvā spēlē, pēc kuras varēja izmēģināt lidošanu vēja tunelī. Izstāde beidzās 31.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!