Foto: LETA

Ugunsgrēkā Kandavas novadā, kur pirmdien dega kūts ēka, cietis viens ugunsdzēsējs - glābējs. Vēl pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās iedzīvotāji no degošās ēkas bija evakuējuši 36 liellopus.

Pulksten 21.35 ugunsdzēsēji steidzās uz Kandavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūts ēkā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kūts ēka un tās piebūve deg ar atklātu liesmu un liesmas strauji izplatās. Kopumā liesmas plosīja 250 kvadrātmetrus kūts ēkas, tās piebūvi, kā arī traktoru un tehnoloģisko iekārtu.

Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji no degošās ēkas evakuēja 36 liellopus.

Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskatei.

Pulksten 00.08 izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistījās arī Zemītes brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda un tika iesaistīta īpašnieka traktortehnika.

Pulksten 3.01 ugunsgrēks tika likvidēts un ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt daļu no kūts ēkas un arī blakus esošo šķūni.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!