Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Latgales priekšpilsētas nodaļa, pārbaudot tiesneša Aivara Kaparšmita ieņēmumu deklarāciju, konstatējusi, ka viņa darbībās nav novērojami korupcijas novēršanas likuma pārkāpumi, informē VID ģenerāldirektora palīdze Dita Kļaviņa.
Viņa paskaidroja, ka deklarācijas pārbaudē konstatēts, ka tā aizpildīta pareizi, visi tiesneša ieņēmumi uzrādīti pareizi, viņš arī neesot strādājis korupcijas likumā aizliegtos amatos.

Kaparšmitam piederošais īpašums Ogres rajona Tīnūžos reģistrēts 1994. gadā. Tā celšanai ņemts kredīts, taču VID vēl pagaidām nevarot noteikt, vai mājas vērtība atbilst saņemtajam kredītam un tiesneša ieņēmumiem, jo celtniecība turpinās, skaidroja Kļaviņa.

Tomēr kopumā VID secinājis, ka Kaparšmits nav pārkāpis korupcijas novēršanas likumu.

Jau ziņots, ka pārbaude par tiesnesi tika sākta pēc publikācijām presē par ienākumiem neatbilstošas mājas celšanu. Ar vairākām skandalozām prāvām saistītais Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Kaparšmits Ogres rajona Tīnūžos būvē lepnu trīsstāvu namu.

Prese pieļāvusi, ka māja ir 40 000 ASV dolāru vērta. Tiesnesis Kaparšmits mēnesī saņem tikai 400 latu lielu algu un, pēc viņa paša teiktā, viņam pēc kredīta maksājumiem mēnesī paliek 232 lati.

Māju Kaparšmits būvējot par saviem līdzekļiem, kā arī par pirms diviem gadiem "Latvijas Hipotēku un zemes bankā" paņemto 10 000 latu lielo kredītu. Kaparšmits presei norādījis, ka darbi Tīnūžos tiek veikti ar ģimenes palīdzību, jo naudu pelna arī viņa sieva un divi dēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!