Biznesa žurnāla "Kapitāls" galvenais redaktors trešdien pārsūdzējis ģenerālprokuroram lēmumu atjaunot izmeklēšanu lietā par žurnāla rakstu "Žīdi valda pasauli", kurā izmeklēšanas iestādes saskata nacionālā naida kurināšanu.
“Kapitāla” bijušais galvenais redaktors Guntis Rozenbergs lēmumu pārsūdzējis, jo uzskata, ka lietas atjaunošanai nav pamata un tā ir pretrunā ar likumdošanu un lietas faktiskajiem apstākļiem.

Rozenbergs pauda uzskatu, ka nav pārkāpis Latvijas likumdošanu, par ko liecinot izmeklēšanas gaitā veiktās ekspertīzes un kompetentu speciālistu sniegtie slēdzieni, kuros atzīts, ka raksts "Žīdi valda pasauli" nav pretrunā ar likumu un tajā nav nacionālā naida kurināšanas pazīmju. Rozenbergs pauda, ka šāda prokuratūras rīcība norādot - tai neesot ko darīt nopietnāku noziegumu atklāšanā, taču "tajā pašā laikā mēs zinām, ka nav izmeklēti tādi noziegumui kā "Latvenergo" triju miljonu pazušana un Peimaņa slepkavība".

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra atcēla lēmumu izbeigt krimināllietu un uzdeva Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai veikt papildu ekspertīzes par rakstu, kurā tiesībsargājošās iestādes iepriekš saskatīja nacionālā naida kurināšanu.

Rīgas tiesu apgabala prokuratūra februāra sākumā nolēma izbeigt krimināllietu šajā lietā, jo nodarījumā nekonstatēja nozieguma sastāvu. Lēmumu pārsūdzēja Latvijas ebreju kopiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!