Par spīti milzīgajiem finansiālajiem zaudējumiem, ko nesusi "Parex bankas" pāreja valsts rokās, bijušais bankas līdzīpašnieks Valērijs Kargins intervijā radio "Mix FM 102,7" atzinis, ka "labāk zaudēt akcijas, nekā reputāciju, bet pēc tam arī galvu. Svarīgākais ir tas, ka mēs darbojāmies godīgi, nevienu nekrāpjot."

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/razvorot-151208parex.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Kargins uzsvēra, ka viņš, kā arī otrs bankas bijušais īpašnieks Viktors Krasovickis, vienmēr ir darbojušies savu klientu interesēs, nepieļaujot savā rīcībā nekādas ļaunprātības un par spīti akciju zaudējumam, tic bankas nākotnei. "Kopumā no manas un mūsu ģimenes naudas ["Parex"] bankā patlaban ieguldīti 63 miljoni latu. Ja mēs šodien neesam lielākie akcionāri, tad lielākie ieguldītāji gan. Šī nauda liecina par to, ka mums bijusi augsta uzticības pakāpei bankai, un es gribētu teikt, ka arī tagad mēs bankai uzticamies," norādīja Kargins.

Savukārt Krasovickis žurnālistiem pauda, ka valstij palikusi arī "Parex bankas" nesadalītā peļņa aptuveni 160 miljonu latu apmērā, kuru abi īpašnieki varējuši jebkurā brīdī izņemt, taču nav to izdarījuši, bet atstājuši valstij.

"Mēs nevēlam ļaunu savai bijušajai bankai un gribam, lai tā attīstītos," viņš piebilda un pievienojās Kargina aicinājumam sabiedrībai atbalstīt jauno bankas vadītāju Nilu Melngaili un "Parex banku", kļūstot par tās klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!