"Parex bankas" bijušie akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis katrs bija aizņēmušies "Parex bankā" 28 miljonus latu un šo summu ieguldījuši atpakaļ bankā kā savu depozītu ar peļņu 36% gadā, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga", norādot, ka ceturtdien šis līgums ar Krasovicki un Karginu lauzts.
Kā norāda "Nekā personīga", šo ceturtdien lauzts līgums, kas Karginam un Krasovickim nodrošināja īpaši labvēlīgus noguldījumu nosacījumus viņiem pašiem piederošajā bankā. Kādi ir jauni nosacījumi, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) neatklāj.

Raidījums, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo, ka Kargins un Krasovickis katrs no "Parex" bija aizņēmušies 28 miljonus latu un šo pašu naudu ieguldījuši atpakaļ savā bankā kā depozītu ar peļņu 36% gadā. Tā bijusi abu baņķieru alga, no kuras likums neprasa maksāt nodokļus.

Ja šī informācija apstiprināsies un tas būtu iemesls, kāpēc banka nonāca bankrota priekšā, iespjams, ka abiem bijušajiem īpašniekiem varētu tikt uzrādītas apsūdzības, piemēram, par ļaunprātīgu bankrotu, norāda raidījums.

Savukārt "Parex bankas" darbinieki šonedēļ informēti, ka viņiem tiks samazinātas algas. "Parex" darbiniekiem, kuri bankā nostrādājuši mazāk kā 10 gadus, algas tiks samazinātas par 20%. Savukārt tiem, kuri strādājuši ilgāk algu samazinājums būs mazāks - vidēji 12%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!