Foto: F64
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) apliecināja gatavību turpināt savu darbu un es kā valdības vadītājs viņam šo iespēju dodu, pēc koalīcijas pārstāvju tikšanās ar mediķu organizācijām pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Piektdien pēcpusdienā notika premjera Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanās par risinājumiem veselības nozarei sarežģītajā situācijā.

Pēc sanāksmes premjers atzina, ka diskusijas bija plašas un garas par visiem sasāpējušajiem jautājumiem veselības aprūpes nozarē.

Kariņš norādīja, ka sarunās tikuši atrisināti tādi mediķiem svarīgi jautājumi, kā nozares mobilizācija Covid-19 krīzes risināšanā, pieeja pacientu aprūpē un obligāts pienākums medicīnas iestāžu apmeklētājiem veikt Covid-19 ātro testu. Šie jautājumi esot noņemti no dienaskārtības. Premjers atzina, ka nozare vēlas par Veselības ministrijas (VM) jaunām iniciatīvām krīzes risināšanā uzzināt no pašas ministrijas, nevis medijiem.

Tajā pašā laikā Pavļuts sanāksmē apliecinājis, ka viņš spēs sadarboties ar veselības nozares organizācijām un spēs ar tām kopīgi risināt kritiski svarīgus jautājumus.

Pēc premjera teiktā, Pavļutam patlaban ir trīs svarīgi veicami darbi. Pirmkārt, palielināt vakcinācijas aptveri, sevišķi senioru grupā. Otrkārt, kopā ar nozari jārisina krīze slimnīcās un lielais Covid-19 pacientu pieplūdums, personāla trūkums utt. Treškārt, VM ir jāgatavo plāns dzīvei pēc mājsēdes, proti, 15. novembra.

Īsi pirms šīs sanāksmes veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš ar veselības nozares organizācijām vienojies par ciešāku sadarbību lēmumos par pandēmiju un savstarpēju atbalstu slimnīcu krīzes pārvarēšanā.

Vēstīts, ka mediķu organizācijas pieprasīja veselības ministra demisiju pēc tam, kad Pavļuts valdībā prezentēja ar nozari nesaskaņotu ideju par iespējamu mediķu mobilizāciju Covid-19 slimnieku ārstēšanai.

Trešdien Ministru prezidents tikās ar Pavļuta darbu kritizējošo Latvijas Ārstu biedrību (LĀB). Pēc sarunām ar biedrību, Kariņš uzsvēra, ka viņš sadzird un izprot ārstu neapmierinātību par sadarbības un dialoga trūkumu veselības nozarē, organizējot darbu Covid-19 pandēmijas izraisītās veselības aprūpes sistēmas pārslodzes pārvarēšanai.

Savukārt ceturtdien Kariņš tikās ar veselības ministru un Jaunās Konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības un "Attīstībai/ Par!" pārstāvjiem, lai pārrunātu izveidojošos situāciju veselības aprūpes nozarē un iespējamos risinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!